Spoločnosť Krofian vybavila centrum pre mládež

V rámci rozdeľovania prostriedkov, určených na spoločenskú zodpovednosť, zakúpila firma Krofian na konci roku 2018 vybavenie pre nízkoprahové zariadenie pre deti a mládež v Novom Bore. Toto zariadenie pracuje s mladými ľuďmi vo veku 6 – 26 rokov.

Deti tu nachádzajúrovesníkov i dospelých, s ktorými môžu prebrať, čo ich trápi, tráviťtu voľný čas podľa svojich potrieb a priania alebo sa pripravovať do školy a chodiť na doučovanie. Podľa požiadaviek pracovníkov centra firma Krofian vytipovala, zakúpila a doviezla nábytok ako pohovky, stoly, stoličkyalebo úložné boxy. Okrem toho vybavila centrum aj jedným počítačom s príslušenstvom, ktorý pomôže malým návštevníkom spracovávať úlohy do školy. To všetko v celkovej výške 51 748 Kč.

Riaditeľka nízkoprahového centra v Novom Bore, Mgr. Petra Vlčková, povedala: „Veľmi si ceníme podporu firmy Krofian. Darovali nám veci, ktoré z dotácií nie je možné zakúpiť. V klube sme mali staré, mnohokrátaj poškodené veci, ktoré už nikto nechcel. Vďaka daru sa deti môžu hrať a učiť v dôstojnom a príjemnom prostredí.“